Hvorfor sosiale medier?

Et stadig økende fokus på markedsføringskanaler og bedrifter som konkurrerer om å ha det største og høyeste budskapet,  fører til at man må tenke nyskapende for å komme igjennom all støyen i markedet. Samtidig kommer det stadig nye og flere mediekanaler som skaper utfordringer og forbrukerne søker til nye informasjonskanaler og utvikler nye behov. Når reglene forandres og forbrukerne utvikler seg, må markedsførere og bedrifter følge etter for å etterkomme forbrukernes ønsker og behov.

De tradisjonelle enveiskanalene, som papiraviser og vanlig markedskommunikasjon kommer i skyggen av de nye mediene som åpner for dialog og skaper diskusjoner og gjør det mulig for forbrukerne og være delaktige. Sosiale medier og nettverk er en ny måte å nå ut til folket og forbrukere, og tar skrittet videre fra å motta til å dele. Her kan brukerne dele og skape innhold, samt opprette diskusjoner og tilegne seg kunnskap. Sosiale medier åpner for en kontinuerlig modifisering av innholdet og består av flere kanaler som overlapper hverandre.

Undersøkelser foretatt av Statistisk Sentralbyrå viser at om lag 77 prosent av Norges befolkning bruker internett daglig, og nesten halvparten av disse er medlem av et eller flere nettsamfunn. Andelen norske brukere øker jevnlig, og tall fra Synovate viser at det er omtrent 2 300 000 norske brukere på Facebook, 300 000 brukere på Twitter og 2 200 000 innom YouTube.

Da sosiale medier og sosiale nettverk kom, åpnet dette en helt ny verden av behov for forbrukere. Dette har markedsførere over hele verden lært å benytte seg av, men for å gjøre dette på en vellykket måte bør alt man gjør være strategisk og langsiktig forankret og samtidig sees i sammenheng med de tradisjonelle markedsføringskanalene slik at man oppnår en integrert markedsføring og skaper en synergieffekt. Dette gjør at budskapet oppleves som konsistent hos forbruker, og det er større sjanse for å nå igjennom all støyen fra andre aktører. Det bør her poengteres at en bedrift bør ha fokus på verdiskapning, og at man bør være personlig, men ikke privat. Samtidig er det viktig å merke seg at sosiale medier tilbys av private aktører, og alle regler er derfor privatrettslige. Dette fører til at mediene forandres konstant, og det er viktig å ha i minne at det som gjelder i dag, kanskje ikke er gjeldende om et års tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s